Syn-Topia Logo
Opleiding

BelRAI LTCF indicatiestellersopleiding – start februari 2024

Hoewel de meeste voorzieningen reeds indicatiestellers en trainers hebben laten opleiden, merken we in de voorzieningen de behoefte aan een extra opleiding voor indicatiestellers LTCF. Omdat het implementeren van LTCF heel wat “indicatiestellers-power” vraagt, omwille van verloop van medewerkers, … Niet steeds is het inzetten van een eigen trainer dan de meest wenselijke oplossing. Daarom organiseert vzw SYN-TOPIA vanaf dit jaar ook open opleidingen tot indicatiesteller, voor die instrumenten waarvoor de nood zich stelt.

In huidige BelRAI Indicatiestellersopleiding leer je de specificiteit van “BelRAI LTCF” (het BelRAI instrument voor personen die verblijven in 24-uurs zorgvoorzieningen zoals wzc) kennen in zijn theoretische en methodische aspecten. Je leert bewoners te evalueren met dit instrument. Je leert hoe je binnen je multidisciplinaire team met de resultaten hiervan aan de slag kan om voor (en mét) elke individuele bewoner een passend woonzorgleefplan op te stellen. En uit te voeren …

Deze opleiding bestaat uit 2 volledige dagen en 2 halve dagen (terugkomsessies), en bevat daarnaast een aantal e-learnings (digitale lessen die je zelfstandig online doorneemt). Deelnemers gaan met eigen cliëntmateriaal aan de slag in het kader van de opleiding.

Data van de opleiding
De opleiding gaat door op:

 • DATA
  • 29 februari 2024; 9-17 u
  • 21 maart 2024; 13.30-17 u
  • 25 april 2024; 9-17 u
  • 16 mei 2024; 13.30-17 u
 • Na het succesvol afronden van deze opleiding ontvang je een attest, dat je in kader van de richtlijnen Vlaamse Sociale Bescherming machtigt om het instrument te gebruiken, mits het deelnemen aan de vooropgestelde navormingsactiviteiten (intervisie).

Lokatie:
Deze opleiding gaat gelijktijdig op 3 locaties door:

 • in wzc Nottebohm te Berchem
 • in wzc Zilverlinde te Olen en
 • in wzc De Vesten te Zoutleeuw.

Kostprijs
Deelname aan de opleiding kost 800 € (incl BTW), gebruik van applicaties voor de duur van de opleiding inbegrepen. Op volledige dagen wordt een broodjeslunch voorzien.
Voor de opleiding dien je te beschikken over een recentere laptop met wifi faciliteiten en een persoonlijk e-mailadres (bij voorkeur professioneel)

Inschrijving

Als individuele zorgmedewerker geïnteresseerd? Vul onderstaand je gegevens in. Je wordt dan per mail gevraagd je in te schrijven voor de opleiding en het inschrijvingsbedrag te betalen. Inschrijving is geldig na betaling van dit inschrijvingsbedrag op de rekening van vzw SYN-TOPIA. vzw SYN-TOPIA behoudt zich het recht voor om de training te annuleren bij onvoldoende respons. De deelnemers worden hiervan verwittigd en hun inschrijvingsgeld wordt teruggestort.

Wil je voor jouw organisatie een in house traject voor opleiding tot trainer of indicatiesteller m.b.t. een BelRAI suite instrument organiseren? We kunnen regelmatig nieuwe trajecten opzetten. Contacteer Roel Van de Wygaert voor een verkenning van de mogelijkheden.

Programmaverantwoordelijke
Roel Van de Wygaert
roelvandewygaert@SYN-TOPIA.org
0478/80.06.27

Schrijf je in

Opleiding delen

Andere opleidingen

Gerelateerde opleidingen

Contact

Laat ons samen werken aan jouw unieke organisatie.

Samen ontdekken hoe wij het verschil kunnen maken?
Boek vandaag nog een consultatie met ons in.